Lipsa de somn ingrasa!
17-04-2012

Lipsa de somn ingrasa!

Ai avut parte de suficient somn in ultima perioada? Daca nu, poate ceea ce vei citi mai jos te va impulsiona sa te culci mai devreme.

Potrivit oamenilor de stiinta, un somn de mai putin de cinci ore si jumatate pe noapte te poate ingrasa cu pana la 6.5 kilograme pe an!

Ei spun ca si chiar daca dieta si exercitiile pe care le faci raman aceleasi, schimbarile care se produc in metabolismul corpului in urma lipsei de somn permit kilogramelor sa se depuna.


Echipa de cercetatori crede ca aceasta este explicatia pentru care oamenii tind sa se ingrase pe masura ce inainteaza in varsta.

Acelasi motiv ar putea explica si de ce oamenii care lucreaza pe turele de noapte, si care se chinuie sa recupereze somnul in timpul zilei, sunt mai predispusi sa ia in greutate.

Cercetatorii din Boston au realizat studiul pe 21 de voluntari timp de sase saptamani. Concluzia este ca somnul este important pentru sanatate si ca ar trebui sa dormim noaptea si nu ziua.

 

Articole recomandate

10 (Zece) tulburari de somn

Cu totii dormim, ba chiar consideram aceasta activitate una dintre cele mai mari placeri ale vietii. ...

Esti barbat si vrei un somn bun?

Iata 5 lucruri pe care nu ar trebui sa le faci in pat! Pentru a avea un somn bun si a ...

Scrasnesti dintii somn? Afla ce probleme ai putea avea

Bruxismul sau strangerea dintilor in timpul somnului este un fenomen ce poate fi uneori la fel de suparator pentru persoana cu ...


Visul tau incepe cu litera: A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W X Y Z