Lipsa de somn ingrasa!
17-04-2012

Lipsa de somn ingrasa!

Ai avut parte de suficient somn in ultima perioada? Daca nu, poate ceea ce vei citi mai jos te va impulsiona sa te culci mai devreme.

Potrivit oamenilor de stiinta, un somn de mai putin de cinci ore si jumatate pe noapte te poate ingrasa cu pana la 6.5 kilograme pe an!

Ei spun ca si chiar daca dieta si exercitiile pe care le faci raman aceleasi, schimbarile care se produc in metabolismul corpului in urma lipsei de somn permit kilogramelor sa se depuna.


Echipa de cercetatori crede ca aceasta este explicatia pentru care oamenii tind sa se ingrase pe masura ce inainteaza in varsta.

Acelasi motiv ar putea explica si de ce oamenii care lucreaza pe turele de noapte, si care se chinuie sa recupereze somnul in timpul zilei, sunt mai predispusi sa ia in greutate.

Cercetatorii din Boston au realizat studiul pe 21 de voluntari timp de sase saptamani. Concluzia este ca somnul este important pentru sanatate si ca ar trebui sa dormim noaptea si nu ziua.

 

Articole recomandate

Femeile fericite in casnicie au un somn linistit

Potrivit unui studiu realizat de psihologii Universitatii din Pittsburgh, femeile care au un mariaj fericit se odihnesc mult mai bine noaptea. ...

Cum sa ai un somn mai bun cand esti insarcinata

Odihna este esentiala pentru sanatatea ta si chiar a bebelusului tau in cele noua luni de sarcina. Din pacate, o multime ...

Putin Zen pentru un somn divin. Relaxeaza-te cu putin Feng Shui.

Indiferent de pozitia ta vizavi de practica Feng Shui, originara din China, nu poate fi nimic rau in a-ti transforma dormitorul ...


Visul tau incepe cu litera: A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W X Y Z