Lipsa de somn ingrasa!
17-04-2012

Lipsa de somn ingrasa!

Ai avut parte de suficient somn in ultima perioada? Daca nu, poate ceea ce vei citi mai jos te va impulsiona sa te culci mai devreme.

Potrivit oamenilor de stiinta, un somn de mai putin de cinci ore si jumatate pe noapte te poate ingrasa cu pana la 6.5 kilograme pe an!

Ei spun ca si chiar daca dieta si exercitiile pe care le faci raman aceleasi, schimbarile care se produc in metabolismul corpului in urma lipsei de somn permit kilogramelor sa se depuna.


Echipa de cercetatori crede ca aceasta este explicatia pentru care oamenii tind sa se ingrase pe masura ce inainteaza in varsta.

Acelasi motiv ar putea explica si de ce oamenii care lucreaza pe turele de noapte, si care se chinuie sa recupereze somnul in timpul zilei, sunt mai predispusi sa ia in greutate.

Cercetatorii din Boston au realizat studiul pe 21 de voluntari timp de sase saptamani. Concluzia este ca somnul este important pentru sanatate si ca ar trebui sa dormim noaptea si nu ziua.

 

Articole recomandate

Despre trezire, somn si ceasul biologic

Traim in prezent intr-o lume din ce in ce mai artificiala. Electricitatea si sistemele moderne de iluminat ne permit a continua activitatile noastre ...

Esti barbat si vrei un somn bun?

Iata 5 lucruri pe care nu ar trebui sa le faci in pat! Pentru a avea un somn bun si a ...

Sfaturi pentru un somn mai linistit

Uneori avem parte de insomnii exact in momentele in care avem cea mai mare nevoie de un somn bun. Si uneori ...


Visul tau incepe cu litera: A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W X Y Z