Faci sex in somn?
01-09-2008

Pentru multi oameni, somnul este una dintre cele mai mari placeri ale vietii. Sexsomnia sau "sleep sex" este o tulburare a somnului, in urma careia unii oameni fac sex fara sa-si dea seama, in timp ce dorm.

Se intampla la fel ca si in cazul somnambulilor: de cele mai multe ori, bolnavii nu-si mai aduc aminte nimic din ceea ce s-a intimplat noaptea. Ei cer foarte tarziu ajutorul unui specialist, pentru ca nu stiu ca aceasta poate fi o boala.

Potrivit FOX News, aceste tulburari ii afecteaza in special pe oamenii sanatosi din punct de vedere psihic.

Potrivit lui Carlos Schenck, psihiatru in cadrul Minnesota Regional Sleep Disorders Center, care impreuna cu colegii sai a studiat tulburarile de comportament ale oamenilor, in timpul somnului la om se poate "trezi" orice fel de instinct primar. Sub influenta acestuia, omul poate comite cele mai neasteptate actiuni.

Psihiatrii de la Minnesota Regional Sleep Disorders Center au analizat rezultatele unui sondaj desfasurat pe Internet, la care au luat parte 219 persoane.

Dupa cum au descoperit cercetatorii, 92 % dintre persoanele intervievate au cunoscut in repetate randuri asa-zise episoade de "sexsomnie".

Analizarea unor surse de informatii diferite a relevat ca, in majoritatea cazurilor, "bolnavi cronici" sunt barbatii. In loc sa doarma profund, acesti "bolnavi" se mastrubeaza sau fac sex cu partenerul lor chiar in timpul somnului.

Orgasmul care survine in urma unor asemenea "manipulari" nu-i obliga sa se trezeasca. Mai mult decat atat, ei aproape ca nu-si amintesc niciodata evenimentele din noaptea precedenta.

Exista si povesti incredibile despre acest fenomen. Sexsomnia determina persoanele sa intretina relatii sexuale in timp ce dorm. Persoanele care manifesta un astfel de comportament sunt foarte preocupate de sex si de viata lor sexuala.

De obicei, persoanele afectate de sexsomnie ajung sa faca sex prin somn cu partenerii lor de viata. insa mereu exista si exceptii de la regula. in anul 2004, un caz de sexsomnie a fost raportat de ziarul "The Sydney Morning Herald".

O femeie respectabila, cu varsta de peste 40 de ani, care avea o relatie normala cu partenerul sau, fusese surprinsa noaptea iesind din casa si intretinand relatii sexuale cu persoane straine, in timp ce inca dormea.

Ca orice alt somnambul, femeia nu isi amintea nimic in dimineata urmatoare. Insa, intr-o noapte ea a fost prinsa in flagrant chiar de partenerul sau de viata. Femeia a fost diagnosticata cu dereglari de somn, doctorii confirmind ca ea a facut sex in timp ce dormea.

Numarul total de cazuri de sexsomnie inregistrate in lume variaza intre cateva zeci si cateva sute. Se pare ca barbatii sunt mai predispusi decat femeile sa fie afectati de acest fenomen.

Articole recomandate

Femeile fericite in casnicie au un somn linistit

Potrivit unui studiu realizat de psihologii Universitatii din Pittsburgh, femeile care au un mariaj fericit se odihnesc mult mai bine noaptea. ...

Esti barbat si vrei un somn bun?

Iata 5 lucruri pe care nu ar trebui sa le faci in pat! Pentru a avea un somn bun si a ...

Despre trezire, somn si ceasul biologic

Traim in prezent intr-o lume din ce in ce mai artificiala. Electricitatea si sistemele moderne de iluminat ne permit a continua activitatile noastre ...


Visul tau incepe cu litera: A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W X Y Z