Dictionar de vise. Interpretari vise. Pe acest site gasesti un dictionar complet cu interpretarea visurilor tale. Cauta visul tau si afla-i semnificatia, talmacirea sau insemnatatea!
Dictionarul tau de vise online. Afla acum intelesul visului tau! Adauga visul si vom incerca sa-l interpretam impreuna. Interpretare vise.

Dictionar de vise • Visul tau incepe cu litera:
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W X Y Z

Noua lucruri interesante despre vise
05-02-2013

Noua lucruri interesante despre vise

A visa este cea mai misterioasa si interesanta experienta din viata noastra. In timpul Epocii Romane unele vise erau prezentate Senatului Roman pentru a fi analizate si interpretate. Acestea au fost considerate ca fiind mesaje de la zei.

Interpretii de vise chiar insoteau conducatorii militari in batalii si campanii.  In afara de aceasta, este cunoscut faptul ca multi artisti au primit idei creative din visele lor.

Dar ce stim, de fapt, despre vise? Iata 9 lucruri interesante despre acestea:  

1. Toata lumea viseaza
Fiecare fiinta umana viseaza (cu exceptia cazurilor de tulburare psihologica extrema). Daca crezi ca nu visezi – inseamna pur si simplu ca deja ai uitat ce ai visat.

2. In visele noastre vedem numai chipuri pe care le cunoastem
Mintea noastra nu inventeaza fete/chipuri. In vise vedem chipuri reale ale oamenilor reali, pe care i-am vazut in timpul vietii noastre, dar poate nu ii stim sau i-am uitat. Am vazut cu totii sute de mii de chipuri de-a lungul vietii noastre, asa ca avem o sursa nesfarsita de caractere pe care creierul nostru le utilizeaza in timpul viselor.

3. Nu toata lumea viseaza in culori
12% dintre oameni viseaza numai in alb-negru, iar restul viseaza in culori. Studiile din 1915 pana in 1950 au sustinut ca majoritatea viselor erau in alb-negru, dar aceste rezultate au inceput sa se schimbe in anii 1960. In prezent, numai 4,4% dintre visele celor sub 25 de ani sunt in alb-negru. Cercetarile recente au sugerat faptul ca acele rezultate schimbatoare pot fi legate de trecerea de la filmele alb-negru la televiziunea color.

 

4. Visele sunt simbolice
Daca visezi un anumit subiect, deseori, nu inseamna acelasi lucru in realitate. Visele vorbesc intr-o limba profund simbolica, simbolurile fiind prezentate de obicei intr-un dictionar de vise. Oricare ar fi simbolul pe care il alege visul tau, este cel mai putin probabil sa fie un simbol pentru sine.

5. Poti avea de la patru la sapte vise intr-o singura noapte

In medie, poti visa in fiecare noapte timp de 1-2 ore.

6. Paralizia organismului Miscarea rapida a ochilor in timpul somnului este o etapa normala a acestuia, caracterizata prin miscari rapide ale ochilor. Miscarea rapida a ochilor in timpul somnului la un adult este reprezentata, de obicei, de 20-25% din totalul somnului, adica 90-120 minute dintr-o noapte de somn. In timpul miscarii rapide a ochilor din timpul somnului, corpul este paralizat printr-un mecanism din creier, cu scopul de a preveni miscarile care apar in vis si pot cauza miscarea corpului. Cu toate acestea, este posibil ca acest mecanism sa fie declansat inainte, in timpul sau dupa somn, in timp ce creierul se trezeste.

7. Vis constitutiv (incorporat)
Mintea noastra interpreteaza stimulii externi cu care simturile noastre sunt bombardate atunci cand dormim si ii face parte din visele noastre. Acest lucru inseamna ca, uneori, in visele noastre auzim un sunet din realitate si il includem, intr-un fel, in visul nostru. De exemplu, poti sa visezi ca te afli la un concert, in timp ce fratele tau canta la chitara in realitate.

8. Barbatii si femeile viseaza diferit
Barbatii tind sa viseze mai mult despre alti barbati. Aproximativ 70% dintre personajele din visul unui barbat sunt alti barbati. Pe de alta parte, visul unei femei contine aproape un numar egal de barbati si femei. In general, barbatii au mai multe emotii agresive in visele lor decat femeile.

9. Poti experimenta un orgasm in vis
Se pare ca poti experimenta in vis un orgasm la fel de puternic ca si unul real, fara nici un rezultat umed. Senzatiile simtite in timpul visului (atingere, placere etc.) pot fi la fel de placute si puternice (sau chiar mai puternice) ca senzatiile experimentate in lumea reala.

Ei bine, sper ca ai avut parte de un moment minunat citind aceste lucruri ciudate sau mai putin cunoscute despre visele noastre.  Visele si in general interpretarea viselor sunt un domeniu foarte bine documentat, si in acelasi timp destul de ambiguu,  in zilele noastre datorita multitudinilor de carti si chiar website-uri existente, astfel fiecare dintre noi poate sa isi deschifreze intr-o anumita masura visele.Articole recomandate

 • cum-interpretezi-un-vis-in-care-fostul-a-fost-erou-principal

  Cum interpretezi un vis in care fostul a fost erou principal

  A visa este cea mai misterioasa si interesanta experienta din viata noastra.┬ In timpul Epocii Romane unele vise erau prezentate Senatului Roman pentru a fi analizate si interpretate. Acestea au fost considerate ca fiind mesaje …

  13-12-2014
 • ce-inseamna-atunci-cand-visezi-despre-o-inmormantare

  Ce inseamna atunci cand visezi despre o inmormantare?

  A visa este cea mai misterioasa si interesanta experienta din viata noastra.┬ In timpul Epocii Romane unele vise erau prezentate Senatului Roman pentru a fi analizate si interpretate. Acestea au fost considerate ca fiind mesaje …

  20-06-2015
 • conform-unui-studiu-visele-noastre-sunt-in-slow-motion

  Conform unui studiu, visele noastre sunt in Slow Motion

  A visa este cea mai misterioasa si interesanta experienta din viata noastra.┬ In timpul Epocii Romane unele vise erau prezentate Senatului Roman pentru a fi analizate si interpretate. Acestea au fost considerate ca fiind mesaje …

  21-02-2015

Interpreteaza-ti visul!

Afla acum semnificatia visului tau!

Descrie visul din noaptea trecuta sau oricare vis pe care doresti sa-l interpretezi si haide sa incercam sa-l interpretam impreuna. Astfel fiecare poate sa isi dea cu parerea si cu siguranta vom gasi o interpretare cat mai apropiata de adevar.

 Adauga visul tau!

Reclama

Parteneri