Durata somnului depinde de varsta. Afla cate ore trebuie sa dormi
31-10-2012

Durata somnului depinde de varsta. Afla cate ore trebuie sa dormi

Se pare ca somnul continuă să rămană un domeniu misterios. Durata somnului necesar variază in funcţie de varstă, oamenii petrec in general şase ani din viaţă visand, iar unii visează doar in alb-negru - sunt doar cateva informaţii despre somn, menţionate de huffingtonpost.fr.

Agerpress publică date surprinzătoare despre somn şi militează pentru o durată mai lungă a repausului preluate de pe Fogs.com. Se arată, de exemplu, că durata medie a somnului de care omul are nevoie variază in funcţie de varstă. 

 Dacă pană in prezent ştiam că trebuie să dormim in jur de 8 ore pe noapte, un studiu recent spune că numărul de ore de somn variază in funcţie de varsta pe care o avem. Astfel, un nou-născut care are sub două luni ar trebui să doarmă in medie 12 - 18 ore din 24, iar unui adult i-ar ajunge intre şapte şi nouă ore de somn.

Iarasi sunte prezentate si  aspectele negative asociate cu lipsa somnului sau cu un somn nesănătos. Somnul nesănătos are ca urmare somnolenţă, tulburări de memorie şi de concentrare in timpul zilei. Pe termen lung, acesta ar putea avea consecinţe mai grave, printre care boli cardiace sau dublarea riscului de cancer la san. 

Un alt aspect surprinzător semnalat de site-ul menţionat este că somnul ar slăbi. Cine doarme o oră in plus pe noapte ar slăbi pană la 3,5 kg intr-un an.

Articole recomandate

Inamicii somnului

Fasolea, conopida, cafeina sau mai mult de un pahar de vin băut seara iţi pot cauza insomnii. Cei care ...

Misterul somnului

Ce se intampla in creierul nostru in timp ce dormim? De-a lungul timpului, filosofi si oameni de stiinta s-au straduit sa descifreze misterul ...

Nu dormi bine, nu ai mintea limpede!

Somnul intrerupt duce la dificultăţi in gandire. La această concluzie au ajuns, in urma unui studiu, cercetătorii americani. Rezultatele au demonstrat că un ...


Visul tau incepe cu litera: A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W X Y Z