Dictionar de vise. Interpretari vise. Pe acest site gasesti un dictionar complet cu interpretarea visurilor tale. Cauta visul tau si afla-i semnificatia, talmacirea sau insemnatatea!
Dictionarul tau de vise online. Afla acum intelesul visului tau! Adauga visul si vom incerca sa-l interpretam impreuna. Interpretare vise.

Dictionar de vise • Visul tau incepe cu litera:
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W X Y Z

Despre vis ca fenomen psihic
05-04-2008

Despre vis ca fenomen psihic

In urmă cu mai bine de 100 de ani, Sigmund Freud spunea ca visul este cheia cu care pătrundem in abisurile fiinţei, in inconştient. Cartea sa, "Interpretare viselor" a marcat un punct de cotitură in analiza vieţii inconştiente, insă, in acelaşi timp, a dus la reevaluarea visului.

Teoria visului, aşa cum a fost ea concepută de Freud, avea să influenţeze in mare măsură cercetările din acest domeniu din secolul XX.

Pentru că subiectul e unul prea vast, in mod deliberat am lăsat deoparte chestiuni precum rolul visului in artă şi literatură sau semnificaţia visului in tradiţia populară.

Ce sunt visele?


Interpretările cu privire la motivele pentru care visăm au variat de-a lungul ultimului secol. La fel de mult a variat şi importanţa dată visului ca fenomen psihic.

Putem vorbi de cel puţin trei mari direcţii de cercetare sau viziuni asupra visurilor.

Prima ar fi că visul n-are o insemnătate aparte: mintea continuă să rămană activă in timpul somului, iar visele nu sunt decat o manifestare a acestei activităţi. Imagini stocate de-a lungul zilei apar in vis.

A doua ia in considerare o serie de procese care se petrec in timpul somnului, cum ar fi consolidarea memoriei şi trage concluzia că visul ar fi expresia acestora.

In fine, a treia direcţie de cercetatre acordă visului un loc central. Visul este important şi e considerat o activitate psihică coerentă, care are un sens.

Ce inseamnă visele?

In concepţia psihologiei moderne, descalcirea visului ţine in primul rand de contexul individual.

In vis apar imagini şi simboluri specifice celui care le visează. Drept urmare doar el poate să descalcească semnificaţia a ceea ce a visat.

Un alt fel de răspuns oferă Carl Gustav Jung, care a lucrat o vreme cu Freud dar ale cărui idei s-au desprins treptat de ale acestuia.

După cum afirmă Jung, există şi vise cu o semnificaţie suprapersonală, adică visuri colective, visuri in care sensul trebuie căutat prin analogii cu trecutul.

Toţi avem acces la o moştenire ancestrală a unor reprezentări posibile.

El numeşte aceste imagini, aceste reprezentări - arhetipuri.

Sunt simboluri universale care pot fi găsite in religie, in basme şi mituri, iar la nivel individual ele apar in vise.

Sursa: http://old.ournet.md/~vise/Articole recomandate

 • scrasnesti-dintii-somn-afla-ce-probleme-ai-putea-avea

  Scrasnesti dintii somn? Afla ce probleme ai putea avea

  In urmă cu mai bine de 100 de ani, Sigmund Freud spunea ca visul este cheia cu care pătrundem in abisurile fiinţei, in inconştient. Cartea sa, "Interpretare viselor" a …

  11-12-2011
 • faci-sex-in-somn

  Faci sex in somn?

  In urmă cu mai bine de 100 de ani, Sigmund Freud spunea ca visul este cheia cu care pătrundem in abisurile fiinţei, in inconştient. Cartea sa, "Interpretare viselor" a …

  01-09-2008
 • putin-zen-pentru-un-somn-divin--relaxeazate-cu-putin-feng-shui

  Putin Zen pentru un somn divin. Relaxeaza-te cu putin Feng Shui.

  In urmă cu mai bine de 100 de ani, Sigmund Freud spunea ca visul este cheia cu care pătrundem in abisurile fiinţei, in inconştient. Cartea sa, "Interpretare viselor" a …

  04-09-2011

Interpreteaza-ti visul!

Afla acum semnificatia visului tau!

Descrie visul din noaptea trecuta sau oricare vis pe care doresti sa-l interpretezi si haide sa incercam sa-l interpretam impreuna. Astfel fiecare poate sa isi dea cu parerea si cu siguranta vom gasi o interpretare cat mai apropiata de adevar.

 Adauga visul tau!

Reclama

Parteneri