Dictionar de vise. Interpretari vise. Pe acest site gasesti un dictionar complet cu interpretarea visurilor tale. Cauta visul tau si afla-i semnificatia, talmacirea sau insemnatatea!
Dictionarul tau de vise online. Afla acum intelesul visului tau! Adauga visul si vom incerca sa-l interpretam impreuna. Interpretare vise.

Dictionar de vise • Visul tau incepe cu litera:
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W X Y Z

Istoria viselor
27-11-2013

Istoria viselor

Visele impreuna cu interpretarea lor dateaza inca de acum mii de ani in urma pe cand nu stiau la fel de multe despre ele cum stim astazi. Totusi, intr-un mod corect sau nu, visele erau interpretate intr-un mod cu caracter religios, persoanele care visau crezand faptul ca acestea erau mesaje primite de la zei. In acest articol vom prezenta o scurta istorie a viselor.

Inca de pe timpul cand existau imperiile grecesti si romane visele erau privite drept un semn trimis de catre zei. Astfel oamenii din acea vreme acordau o mare importanta viselor considerandu-le mesaje de la zei sau chiar de la morti. Datorita viselor au aparut si cunoscutele altare crezandu-se faptul ca visele prevestesc viitorul. In aceste altare se obisnuia sa doarma acei oameni care aveau vise. Visele nu erau luate in serios numai de oamenii de rand ci si de marii conducatori ai armatelor care obisnuiau sa aiba alaturi interpretii de vise sperand faptul ca ii vor ajuta in batalii.

 Chinezii aveau o cu totul alta teorie despre vise, una care din punctul nostru de vedere este foarte interesanta. Acestia credeau ca atunci cand o persoana viseaza sufletul paraseste trupul pentru a merge intr-o asa zisa lume a viselor. Astfel astazi unii chinezi inca mai cred in aceasta teorie si astfel nu folosesc ceasurile cu alarma temandu-se de faptul ca daca se trezesc brusc sufletul nu va mai reveni in corp.

La capatul celalalt de lume, triburile americane si civilizatiile mexicane vedeau visele drept un mod de a-si contacta stramosii.

In Grecia antica era sustinut caracterul vindecator al viselor. La fel ca la romani, in Grecia erau construite temple in care oamenii dormeau. Se credea ca visele acestora reprezinta leacuri ale bolilor pe care bolnavii le aveau. Acest lucru era sustinut si de catre cunoscutul filozof Aristotel care spunea ca pe langa rolul de a diagnostica boala visele mai pot prezice si aparitia bolilor.

In Egipt, cei care se ocupau de interpretarea viselor erau preotii. Drept dovada avem hieroglifele in care acestia isi inregistrau visele. Persoanele care actionau ca interpretori de vise aveau un rang social foarte inalt talentul lor fiind considerat un har divin. Totodata persoanele care aveau vise cat mai ciudate erau considerate a fi binecuvantate.

Visele nu au fost privite mereu doar ca pe un semn bun ba dimpotriva. In evul mediu visele erau privite drept o legatura cu diavolul care incearca sa le faca rau oamenilor.

Asadar, acum cand cunoastem catusi de putin istoria viselor precum si modul in care acestea erau interpretate in trecut putem face diferenta intre prezent si trecut.

Sursa imagine: Tom Paine "asleep, having a nightmare"Articole recomandate

 • interpretarea-interpretarii-viselor

  Interpretarea interpretarii viselor

  Visele impreuna cu interpretarea lor dateaza inca de acum mii de ani in urma pe cand nu stiau la fel de multe despre ele cum stim astazi. Totusi, intr-un mod corect sau nu, visele …

  30-05-2015
 • cum-sunt-studiate-visele

  Cum sunt studiate visele?

  Visele impreuna cu interpretarea lor dateaza inca de acum mii de ani in urma pe cand nu stiau la fel de multe despre ele cum stim astazi. Totusi, intr-un mod corect sau nu, visele …

  23-10-2015
 • istoria-dormitului-in-doi

  Istoria dormitului in doi

  Visele impreuna cu interpretarea lor dateaza inca de acum mii de ani in urma pe cand nu stiau la fel de multe despre ele cum stim astazi. Totusi, intr-un mod corect sau nu, visele …

  07-07-2008

Interpreteaza-ti visul!

Afla acum semnificatia visului tau!

Descrie visul din noaptea trecuta sau oricare vis pe care doresti sa-l interpretezi si haide sa incercam sa-l interpretam impreuna. Astfel fiecare poate sa isi dea cu parerea si cu siguranta vom gasi o interpretare cat mai apropiata de adevar.

 Adauga visul tau!

Reclama

Parteneri